Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Fortsetter du å benytte dette nettstedet aksepterer du bruk av våre informasjonskapsler. Du kan endre dette i dine innstillinger for nettleseren.

Kristian Holhjem Almli valgte å bestille ID.3 1ST

Oppdatert 12.juni 2020

Mange kunder i Norge har forhåndsreservert ID.3 1ST, som er den første elbilen i Volkswagens nye ID-familie.

Vi har tatt en prat med en av våre kunder som har forhåndsreservert bilen, Kristian Holhjem Almli, for å høre hva som gjør at man ønsker å reservere og bestille en splitter ny bil uten å ha prøvekjørt den. 

Les mer om ID.3 1ST her

Hvem er Kristian Holhjem Almli?

- Jeg er 32 år, bor her i Orkanger og jobber for Orkla Sparebank. Jeg kjører til daglig en Volkswagen Polo 2016-modell. Det er min tredje Polo, men nå er jeg klar for å gå over til min første elbil, forteller Kristian Holhjem Almli.

 

Valg av elbil fremfor fossilt

Hvorfor ønsker du å gå over til elbil?
- Tiden er moden for det, og jeg er vel også det. Er ikke redd for lading og nok rekkevidde. Andre klarer det jo fint, så da fikser vel jeg det også, smiler han. Det handler nok mest om planlegging, legger han til.
- Ellers fins det jo fortsatt flere gode elbilfordeler, og bomring er en av dem. I tillegg gleder jeg meg til å slippe å fylle drivstoff. Jeg har mye småkjøring til og fra jobb med lademuligheter både der og hjemme, så det vil definitivt spare meg for både tid og penger. 

Med 20.000 + km kjøring i året anser han at besparelsen ligger på rundt 16.000 i året. sier han.

Kristian forteller videre at miljøaspektet ikke har vært en drivende faktor, men synes det er flott at han kan bidra på en positiv måte til mindre utslipp. 

 

Reservasjon av ID.3 1ST

Når reserverte du ID.3 1ST? 
- Det har nok passert ett år. Jeg var ganske tidlig ute.

Hva var det som gjorde at du ønsket å reservere denne bilen?
- Jeg har alltid vært glad i Volkswagen og når det nå skulle komme en ny elbil med god rekkevidde var jeg ikke i tvil. Jeg har mange i min familie som kjører Volkswagen og er fornøyd med merket så det var et naturlig valg for meg.

Hvilken modell har du reservert?
- Jeg har gått "all in" på Max-utgaven. Når jeg først skal kjøpe en sånn bil så syns jeg at jeg skal gjøre det skikkelig.
- Den har blant annet panoramasoltak, trådløs lading, Head-up display, bedre seter og ekstra sikkerhetsutstyr, i tillegg til det de andre utstyrsversjonene har.

Hvilken farge vurderer du?
- I og med at jeg tenker å gå «all in» så vurderer jeg faktisk Makena turkis. Jeg synes bilen kler det.

Hvordan var det å reservere en bil usett?
- Veldig ulikt fra andre prosesser hvor jeg har prøvekjørt og sammenlignet flere for å få en fysisk opplevelse. Men utviklingen går så fort at man må vurdere å kjøpe det som er det nyeste, om man ønsker det, og ha troen på at det er et bra produkt. Litt som med en iphone, hvor man heller ikke får testet den før man har kjøpt den.

- Det har jo vært en veldig stor utvikling innenfor elbil de siste 3-4 årene, så da velger jeg å ha troen på at produktet jeg har valgt å bestille er bra. Jeg fikk i tillegg sett bilen kort på ID.3 Roadshowet som var i Norge i fjor så det gjorde meg tryggere på valget, forteller han.

Etter at vi snakket med Kristian har han valgt å legge inn bestilling på sin bil. En Max-utgave i Makena Turkis, akkurat som planlagt. Fordi han var tidlig ute var det fortsatt mulig å velge fritt, men jo lengre man venter jo mindre sjanse er det for at man får akkurat den bilen man ønsker, da antallet ID.3 1ST i Norge er begrenset.

 

 

Opplevelsen av ID.3 1ST

Hva vil du trekke frem som spesielt positivt ved ID.3 1ST?
- Den ser bra ut. De første elbilene som kom synes jeg ikke noe særlig om, men denne er kul. Jeg synes den var litt merkelig i starten, men nå har den vokst på meg og jeg synes den er flott. Gleder meg til jeg kan få bestille bilen rundt 17.juni. 
- Den har god rekkevidde på inntil 420 km.
- At man kan hurtiglade opp til 290km på bare en halvtime
- At den kommer i et begrenset antall som kanskje også kan bidra til en bra pris på bruktbilmarkedet senere.

Hva har du fått med deg av informasjon rundt bilen?
- Jeg fikk sett bilen og satt i den på ID Roadshowet faktisk. Den var jo på besøk her på Møller Bil Orkdal. Da fikk jeg også sett produktfilmen med produktsjefen fra Volkswagen sentralt. Den fortalte mye om bilen som jeg trengte å høre.
- I tillegg har jeg fått jevnlig informasjon fra Volkswagen, så det har vært bra det, selv om man selvsagt gjerne skulle hatt enda mer informasjon tidligere.

Hvordan var opplevelsen når du fikk sett bilen på ID. Roadshowet?
- Det var en god opplevd plass både foran og bak som passasjer synes jeg. Setene var gode og interiøret ellers synes jeg var fint. 

 

En fordel at Volkswagen garanterer bil i 2020

Kristian legger til at bakgrunnen for å reservere ID.3 1ST for 1 år siden var at leasingavtalen på nåværende Polo ville utløpe snart. Han begynte å sondere litt på hva som skulle komme av elbiler fremover og valgte derfor å kjøpe ut Poloen og ha den frem til ID.3 1ST skulle komme.

- Så for min del er det ikke noe stress at jeg må vente en måned til eller to på bilen, for jeg har jo en bil i dag, men gleder meg selvsagt til å bytte og synes det er positivt at bilen kommer i 2020. Flere konkurrenter utsetter jo leveringer pga korona og andre årsaker så jeg er happy om bilen kommer i år. Fordelen er jo at Volkswagen har garantert bil i 2020.

Hva tenker du om prisindikasjonene på ID.3 1ST?
- Litt som forventet egentlig. Positivt at det ikke ble et større påslag enn det som var forespeilet ifbm valutakursene. Andre elbilprodusenter har jo meldt høyere prisendring.

Etter artikkelen ble publisert er endelige priser nå satt. Les mer her.

Hva forventer du av din forhandler i tiden fremover til levering av bil?
- Jeg forventer vel bare samme oppfølging som jeg har hatt til nå. Det har vært en veldig bra oppfølging så langt. Regner meg jeg får kjøpt lader samtidig med bilen. Har ikke satt meg så mye inn i hvilken lader jeg bør kjøpe. Det kunne jeg jo fått litt informasjon om.

 

På Møller Bil Stjørdal er daglig leder Jarl Mortensen og alle andre klare til å følge opp reserverte kunder fra den 17.juni når bestillingen åpner. Flere kunder har valgt å forhåndsreservere her. 

- Vi hos Møller Bil Stjørdal er glad for at vi nå endelig kan bekrefte endelige priser til våre kunder. Det vet vi mange har ventet på sier Daglig leder, Jarl Mortensen. Vi hadde nok fryktet, at med den svake kronekursen og flere økte priser fra andre i bransjen nå, at prisen ville ligge høyere, men fabrikken har gitt oss en god og konkurransedyktig pris synes vi.

Er du interessert i ID.3 1ST så ikke nøl med å ta kontakt med en av oss fra Team Volkswagen Møller Bil Stjørdal. Eller har du reservert og har flere spørsmål rundt bestilling eller pris så ta kontakt.

Kristian Holhjem Almli, som har reservert bil på Møller Bil Orkdal, en av de tre Volkswagen-forhandlerne i Trøndelag, avslutter med å si at han nå gleder seg til bilen kommer så han får testet den skikkelig. 

Vi takker for en hyggelig prat!

Det er fortsatt mulig å reservere en bil her

Les mer om ID.3 1ST her

 

DCM – Thea Øwre-Johnsen, Møller Bil Trøndelag AS