Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Fortsetter du å benytte dette nettstedet aksepterer du bruk av våre informasjonskapsler. Du kan endre dette i dine innstillinger for nettleseren.

Bli bedre kjent med vår kjære bruktbilselger Trond Åsheim

Publisert 18.mai 2020

Vi har intervjuet bruktbilselger Trond Åsheim her på Møller Bil Stjørdal, og stilt han noen spørsmål om selskapets bruktbilsalg i disse spesielle tider.

Mange selskaper har fått kjenne koronasituasjonen tett på kroppen og flere har måttet gå til det skrittet å permittere sine ansatte. Dette har også skjedd i deler av Møller Bil-konsernet, men på tross av dette er det positivisme å spore blant folk og det er godt å se at nærlingslivet sakte, men sikkert, er på vei til å normalisere seg litt igjen.

La oss høre hva Trond kan fortelle om dagen situasjon på bruktbil.

Hvem er Trond Åsheim?

- Jeg har 33 års fartstid i bilbransjen hvorav de siste 16 år på forskjellige avdeling hos Møller Bil. Jeg har hele tiden jobbet med salg av nye og brukte biler rettet mot både privat- og firmabilmarkedet.

Hvordan har dere klart å omstille dere i en hverdag med nye smittervernsregler og en periode med mindre folk i butikk?

- Når Coronautbruddet kom ble de brått stille hos oss, men når det hadde gått noen dager kom salget i gang igjen. Nå er salget over det vi normalt opplever, men det kan virke som en del kunder er litt mer forsiktig og vurderer nøyere valget av bil. Da er det mange som synes det er trygt å handle hos en stor og stødig aktør som Møller Bil.

- Når det kommer til smittevern er vi veldig nøye med å desinfisere bilene, kontaktflater i lokalet og holde god avstand. Føles merkelig å ikke ta kunden i hånda når jeg takker for handelen, men det får vi håpe er bare en overgang.

Har dere hatt mange permitterte?

- Vi har vært veldig heldig med kun en kort periode med mindre aktivitet på salg og verksted. Vi ble nødt til å permittere 5 mekanikere, disse er nå tilbake etter 3 ukers permittering.

Hvordan har salget vært i April?

- Vi har opplevd et godt salg av brukte biler både i april og hittil i mai, så det har tatt seg opp litt nå. Noe av grunnen til det kan være at det sjelden har vært så mange gode tilbud i bruktbilmarkedet som nå. Årsaken til det er trolig et meget høyt nybilsalg gjennom de siste årene. I tillegg ønsker nok mange nå en nyere og sikrere bil med tanke på at Norgesferie blir det eneste alternativet i år.

Hva kjøper folk mest av her på Stjørdal?

Stjørdal er jo en by som ligger veldig sentralt i Trøndelag med gode kommunikasjonsmuligheter. Dette gjør at vi får kunder fra hele landet, noe som medfører at vi selger mye av alle typer biler. Men her som ellers i Norge er jo elbil og hybrid veldig populært. Manger har jo vært redd dieselbiler, men der ser vi en økende etterspørsel, spesielt fra utkanter hvor det er lange avstander.

Avbildet modell er Passat GTE

Hvordan er fremtiden for bilbransjen i Norge tenker du?

Fremtiden for bilbransjen i Norge er ikke lett å spå, men vi vil se enda større dreining mot elektriske biler, mer selvkjørende biler, mer og mer teknologi. Noe av dette styres av fabrikkene, politiske vedtak og kundenes ønsker.

Som selger så tror jeg at vi i større grad vil kjøpe bil på elektroniske plattformer hvor nybilkjøp vil lede an i utviklingen. Bruktbil er det fortsatt noe mange kunder vil se på, ta på og prøvekjøre før de bestemmer seg, sier Trond Åsheim.

Se vårt utvalg av bruktbiler her