Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Fortsetter du å benytte dette nettstedet aksepterer du bruk av våre informasjonskapsler. Du kan endre dette i dine innstillinger for nettleseren.

Dekk til Volkswagen

Vi kan Volkswagen best og vet nøyaktig hvilke dekk som passer din modell. Derfor har vi alltid disse dekkene på lager – klare til å hjelpe deg.

Visste du at dekkene er det eneste som forbinder din Volkswagen med underlaget? Derfor er det av stor betydning at dekkene faktisk er i god stand. Dårlig dekk påvirker ikke bare sikkerheten, men også komfort, støy, dekkets levetid og drivstofforbruk. Hvor lenge du kan kjøre med dekkene er avhengig av kjørelengde og kjørestil. Hvis du kjører ca. 15.000 km i året bør dekkene holde omlag tre sesonger.

Vi tilbyr kvalitetsdekk

Gode dekk er viktig og vi selger Nokian og Pirelli til konkurransedyktige priser. Vi tilbyr et stort utvalg av originale felger til alle modellene vi fører og vi hjelper deg naturligvis med dekk- og hjulbytte her på Stjørdal.

Sjekk mønsterdybden

Mønsterdybden har mye på si for trafikksikkerheten. Vår anbefaling er at sommerdekk bør ha en mønsterdybde på minst 3 millimeter (krav 1,6 millimeter) og vinterdekk 4 millimeter (3 millimeter) for biler med en totalvekt under 3,5 tonn.

Bytt til sommerdekk selv om du har piggfritt

Det er viktig å bytte til sommerdekk selv om du har piggfritt. Grunnen er at vinterdekk fungerer mye dårligere om sommeren enn sommerdekk gjør, og særlig på våt asfalt. Du risikerer et mye dårligere veigrep. Se artikkel fra Din side med uttalelse fra NAF her. 

- Vi har gjort bremsetester som viste at selv slitte sommerdekk fungerte bedre på våt asfalt enn vinterdekk, sier Nils Sødal, kommunikasjonsrådgiver i NAF.

NAF-testen viste at ved seks plussgrader og 80 km/t var bremselengden 10,5 meter lengre for vinterdekk enn for sommerdekk (da var begge dekktyper i god stand). Ved 20 varmegrader og 50 km/t var bremselendgen hele 14,5 meter lengre for vinterdekk enn sommerdekk. Dette gjaldt altså kjøring på våt asfalt.

Med og uten pigg

Piggdekk har en betydelig fordel på is og sørpe. Gode piggdekk kan gi en kortere bremsestrekning, bedre akselerasjon og et bedre sidegrep. Piggfrie vinterdekk, som ikke har blitt utsatt for mye slitasje, kan være like effektive på vinterføre som dekk med pigger. Dekkene har også et lavere støynivå, en lavere rullemotstand og de utgjør mindre slitasje på asfalten.

Piggfrie vinterdekk har likevel ikke like gode bremseegenskaper på hard snø og glatt is som dekk med pigger, og kan derfor kreve at du som sjåfør er trygg på vinterføre.

Piggdekk kan brukes mellom 1. november og første mandag etter 2. påskedag, men dersom føret krever det er det lov å bruke piggdekk utenom disse datoene også. Piggfrie vinterdekk har ingen tidsfrist knyttet til seg og du kan derfor skifte dekkene tidligere i høstsesongen om du har behov for det.